Tietoa meistä

 

Lohjan taideyhdistys perustettiin 29.12.1959 taiteen harrastajille tukemaan eri taidelajeja – kuvataiteita, kirjallisuutta, musiikkia, teatteria ja elokuvaa. Vuosien varrella toiminnot eriytyivät taideyhdistyksestä. Viimeisenä erosivat kirjoittajat vuonna 2006. Tämän jälkeen Lohjan taideyhdistykseen jäivät kuvataiteilijat.

 

Lohjan taideyhdistyksen tarkoitus on edistää kuvataiteiden tuntemusta ja sen tuottamista järjestämällä taidealan luentoja, intensiivikursseja, vapaita ja ohjattuja taidepiirejä, kritiikki-iltoja, retkiä ja ryhmänäyttelyitä. Yhdistyksen jäsenmäärä 150 (vuonna 2023) osoittaa jäsenistön halusta ja tarpeesta sosiaaliseen kanssakäymiseen ryhmissä, joissa nautitaan taiteesta ja kannustetaan taiteen tuottamista sekä halua kehittyä siinä.

 

Iloinen harrastajajoukko antaa mahdollisuuden myös sosiaaliseen kanssakäymiseen. Taideyhdistyksessä voit harrastaa, vaikuttaa, tukea taiteen tekemistä ja tavata mukavia ihmisiä.

 

 

 

Lohjan taideyhdistyksen toiminta on keskittynyt vuoden 2001 alusta rakennushistoriallisesti merkittävään Kässän taloon, joka sijaitsee Lohjan Virkkalassa osoitteessa Tynninharjuntie 21. Kulttuuritalon yläkertaan muutto antoi yhdistykselle omat kokoontumis- ja maalaustilat Lohjan kaupungin vuokralaisena.

 

Kässän talon alakerrassa on neljän huoneen upea kulttuuri-, taide-, ja juhlatila, jossa yhdistys järjestää kevät-, kesä- ja syysnäyttelyitä.

Kässän näyttelytila

 

Yhdistys tiedottaa ajankohtaisista asioista ja tapahtumista jäsenistölleen sähköpostitse sekä paikallislehtien järjestöpalstoilla, ja näyttelyistä ilmoitetaan lisäksi kaupungin kirjastojen ilmoitustauluilla.